First Lego League 2012

Ole Caprani og Lasse Deleuran
Institut for Datalogi, Aarhus Universitet,
ocaprani@cs.au.dk

Sidst opdateret 30.10.12.

First Lego League 2012 Senior Solution Challenge er en engelsk udgave af årets FLL udfordring med temaet Senior Solutions. Der findes også en dansk udgave af årets udfordring.

I år ser robotbanen sådan her ud:

Der skal bygges og programmeres Lego robotter for at klare de enkelte robotopgaver på banen.

Med udgangspunkt i Express-bot:

gives her på siderne forslag til måder at komme i gang med bygning og programmering af robotter til at klare nogle af robotopgaverne på årets bane.

Alle robotter består af en basebil, baseret på Express-bot, hvorpå der monteres værktøjer, som er specielle for de enkelte opgaver:

Alle byggevejledninger for Express-bot er foto. Det benyttes også her på siderne. Alle robotprogrammer er lavet ved hjælp af det grafiske programmeringsværktøj NXT-G. I gang med NXT programmering forklarer, hvordan simple programmer kan laves, efter at værktøjet er installeret på maskinen.
Robot basebil
Videosamtale (videoskærme)
Håndarbejde (quilt-stykker)
Træarbejde (bord og stol)
Der er også lidt hjælp til at få Express-bot til at følge de sorte streger på banen:
Følg streg
På YouTube findes rigtig mange videoer, som viser løsninger på årets robotopgaver. Her er et lille udpluk til inspiration:
Getting Your First Points at FLL 2012 Senior Solutions viser hvordan Express-bot kan bruges til at klare at få hunden ind i basen, styrketræning, at få de to orange quilt-stykker på plads og ende med at balancere på den midterste platform. Her er programmer og redskaber til Express-bot.

FLL Senior Solutions - Blue Quilt and Chair to base viser hvordan løsning af to opgaver kan kombineres og hvordan robottern retter op ved at bakke ind i kanten af banen.

FLL Senior Solutions Far Red Qulit and Dog viser brug af nedadrettet lyssensor/farvesensor til at orientere sig på banen.

FLL Senior Solutions Strength Exercise 25 plus 5 for Cardio viser en robot som følger den sorte streg for at køre præcist ud til positionen for to af opgaverne.

FLL Senior Solutions - Gardening and Oven for 50 more points igen bruges lyssensor/farvesensor til at orientere sig på banen.

FLL Senior Solutions - Green Medicine viser brug af farvesensor til at finde den grønne medicinflaske.

274 points on FLL 2012-2013!!!