First Lego League 2013

Ole Caprani, Lasse Deleuran og Morten D. Bech
Institut for Datalogi, Aarhus Universitet,
ocaprani@cs.au.dk

Sidst opdateret 24.9.13.

First Lego League 2013 er en engelsk udgave af årets FLL udfordring med temaet Natures Fury. Der findes også en dansk udgave af årets udfordring. I år ser robotbanen sådan her ud:
Der skal bygges og programmeres Lego robotter for at klare de enkelte robotopgaver på banen.

Her på siderne findes forslag til måder at komme i gang med bygning og programmering af robotter til at klare nogle af robotopgaverne på årets bane. Robotterne er baseret på to af de tilladte styreenheder nemlig NXT og EV3.

NXT baserede robotter

Alle de foreslåede NXT baserede robotter tager udgangspunkt i en robot basebil, inspireret af Express-Bot:
Robot basebilen er forsynet med en værktøjsmotor, hvorpå der kan monteres værktøjer, som er specielle for de enkelte opgaver.

Alle byggevejledninger er lavet ved hjælp af værktøjet Lego Digital Designer (LDD). Inden den første byggevejledning kan bruges, skal LDD installeres på maskinen.

Alle robotprogrammer er lavet ved hjælp af det grafiske programmeringsværktøj NXT-G. I gang med NXT programmering forklarer, hvordan simple programmer kan laves, efter at værktøjet er installeret på maskinen.

Robot basebil
Tsunami
Fragtfly
Fragtfly og tsunami i en kørsel

EV3 baserede robotter

Alle de foreslåede EV3 baserede robotter tager udgangspunkt i en robot basebil, der er foreslået i byggevejledningerne, som følger med LEGO EV3 Core Set 45544 sættet:
Robot basebilen er forsynet med en værktøjsmotor, hvorpå der kan monteres værktøjer, som er specielle for de enkelte opgaver.

Alle robotprogrammer er lavet ved hjælp af det grafiske programmeringsværktøj til EV3. I EV3 brugervejledning, side 36 forklares, hvordan værktøjet installeres på maskinen og hvilke introduktioner til programmering, som værktøjet indeholder, bl.a. Quick Start og Robot Educator.

Robot basebil
Tsunami
Fragtfly