World Robot Olympiad 2015 - Regular

Ole Caprani
Institut for Datalogi, Aarhus Universitet,
ocaprani@cs.au.dk

Sidst opdateret 10.8.15.

WRO Starter Bot 2015

Regular banen i WRO 2015 for alderskategorien Senior High School har overskriften Mountainering. Ved den danske finale er de fire bjerge fjernet fra banen og banen ser nu sådan her ud:

Nedenfor ses en video af en LEGO robot, som kører på en bane uden bjerge. På videoen ses, at robotten starter i det hvide område af banen. Robotten læser de otte farvede firkantede felter imellem de to sorte streger i midten af den hvide del af banen. Derefter henter robotten den gule farvede kube fra det røde område og robotten bringer den gule kube til placeringspositionen i det gule område:

Robotten på videoen:

er baseret på LEGO Mindstorms EV3. Den kaldes WRO Starter Bot 2015. Med udgangspunkt i WRO Starter Bot 2015 findes her på siderne forslag til måder at komme i gang med bygning og programmering af en robot til at klare årets bane.

Alle robotprogrammer er lavet ved hjælp af det grafiske programmeringsværktøj EV3-G til EV3. I EV3 brugervejledning, side 36 forklares, hvordan programmeringsværktøjet installeres på en computer og hvilke introduktioner til programmering, som værktøjet indeholder, bl.a. Quick Start og Robot Educator. Eller besøg Introduction to Programming LEGO Mindstorms EV3, Carnegie Mellon Robotics Academy, 2014 for videobaseret introduktion til EV3 programmering.

Start med at bygge WRO Starter Bot 2015 og bliv bekendt med hvordan motorerne og sensorerne på robotten virker:

På videoen styres WRO Starter Bot 2015 af et program som hedder wroRegular.ev3p:

I programmet wroRegular.ev3p benyttes brugerdefinerede programmeringsblokke. De enkelte brugerdefinerede blokke er beskrevet her:

WRO Starter Bot 2015 styret af programmet wroRegular.ev3p gennemfører jo ikke hele banen. Det gør de to robotter, som kan ses her: